Plattdeutscher Lesewettbewerb am Franziskusgymnasium

Großes Teilnehmerfeld beim Schulentscheid am 22.03.2023

Dat mott man sik moal vörstellen, dann hett dat immer, dat de jungen Lö kien Platt mehr könnt, un dann nemmt knapp 100 Kinner bi denn plattdüütschen Lesewettstriet teil!

Watt mott, dat mott!

Anfangs gäht dat aber toerst noch mit de Klassenentscheide los!

Dor wett dann vörlest un kecken, weckere Kinner, Jugendliche oder junge Erwassene sik qualifiziert, äs Klassensieger bi denn Schoolentscheid mittomaken.

Und düssen Schoolentscheid was heller moje!

Sükke tollen Texte, so fulle Schölers, de so fien vörlest hebbt!!!

Wunne heff van de Altersklasse

Düss Sess hebbt sik nu vör denn Kreisentscheid am 26.04.2023 qualifiziert, de ok bi us ant Franziskusgymnasium stattfindet.

Dor hebbt wi dann wer de Hütte full!

Schön, datt dat bi us anne Schoole noch so fulle Kinner, Öllern oder ok Kolleginnen un Kollegen giff, de noch wat up use Plattdüütsch hoalt!

Man fien wieder so!

Hoalt ju munter!